Site Loader

Bij veel mensen is acne een groot probleem bij de huid. In sommige gevallen kan dit komen doordat de huid niet goed gereinigd is, maar meestal komt het genetisch bepaald is. Mensen met heftige acne doen er vaak juist alles aan om dit tegen om dit tegen te gaan. Het is dus meestal niet aan deze mensen zelf te wijten. Ze reinigen de huid erg goed. Een acne behandeling bij een huid therapeut kan voor deze mensen erg effectief zijn. Dit zorgt in de meeste gevallen toch voor een extra stimulering voor het herstel van de huid. Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

 

De reguliere behandeling

De normale acne behandeling is een vorm van dieptereiniging. Hierbij wordt de huid allereerst dus goed schoongemaakt. Deze reiniging is vaak veel effectiever dan dat je dit zelf doet. Puistjes, mee-eters, geste korrels worden hierbij verwijderd. Bij hele erge plekjes kan er bijvoorbeeld een klein, dun naaldje gebruikt worden, die een opening maakt in de huid. Hierdoor kan de talg veel beter verwijderd worden. Na de behandeling kan ook nog gebruik worden gemaakt van een peeling. De behandeling heeft redelijk wat afspraken nodig om veel resultaat te leveren, daarom wordt er tegenwoordig ook veel gebruik gemaakt van een relatief nieuwe methode.

 

Laserbehandeling

Er wordt tegenwoordig ook veel gebruik gemaakt van een nieuwe acne behandeling. Deze behandeling heeft alles te maken met het laseren. Voordat er gelaserd wordt, wordt de huid eerst gemasseerd met speciale gouden microdeeltjes. Als je daarna de huid lasert, ontstaan er kleine openingen waardoor de microdeeltjes goed opgenomen kunnen worden in de talgklieren. Dit gaat het aanmaken van talg tegen, wat uiteindelijk dus zorgt voor een vermindering van de acne. Het voordeel van deze behandeling is dat er maar weinig behandelingen nodig zijn, ongeveer 3. Het resultaat zal ongeveer na een paar maanden zichtbaar zijn. Het zal u zeker helpen bij uw acne.