Site Loader

Snel een professionele barista worden? Dat kan door middel van een barista cursus. Door middel van de basis barista training haal je al binnen 3 uur een internationaal erkend certificaat. Bij de verschillende cursussen leer je de verschillende technieken van het koffiezetten. Na de training kan je de gasten dus echt een lekker bakje koffie aanbieden. Koffie is een veel gedronken drank en het is daarom ook belangrijk dat deze lekker smaakt. Veel mensen denken dat een bakje koffie makkelijk is om te maken. Dit is echter niet helemaal waar. Voor een echt lekker bakje koffie zijn er veel verschillende technieken nodig. Deze technieken leer je bij de barista cursus van echte vakmensen met veel ervaring. De vakmensen geven veel persoonlijke aandacht zodat ze hun kennis ook daadwerkelijk kunnen overbrengen. Deze persoonlijke aandacht kan worden gegarandeerd doordat het aantal deelnemers van een cursus maximaal 6 personen is.

Barista cursus voor specialisatie

Naast de basis barista cursus zijn er ook nog verschillende cursussen gericht op specialisatie. Door deze barista cursussen te volgen kan je je onderscheiden van de andere barista’s. Voorbeelden van onderdelen van de specialisatie zijn:

  • Latte art
  • Werken met een refractometer
  • Melk opschuimen
  • Textuur van de koffie

De barista cursussen zijn ook een goed idee als je een horecaonderneming hebt en je wil het personeel betere koffie leren zetten. Door dit te organiseren maakt het personeel betere koffie waardoor de klanten blij worden en eerder geneigd zijn om terug te komen. Je kan de barista cursus dus als het ware zien als een investering voor uw horecaonderneming.

Barista cursus op locatie

De barista cursus kan op de trainingslocatie worden gegeven maar ook op een gewenste locatie. Door de cursus te laten plaatsvinden in de horecaonderneming kan het personeel met de vertrouwde machines werken. Zo kunnen ze binnen de kortste keren goed overweg met het koffiezetapparaat wat op je werk staat.  Kortom de barista cursus is voor iedereen een echte aanrader!