Site Loader

Een glasvezelkabel kopen kan een hoop goede dingen met zich meebrengen. Denk hierbij aan het versnellen van je internet en daarbij tegelijkertijd de stabiliteit van het netwerk verbeteren. De kabels zijn een stuk sneller en veiliger dan de ouderwetse koperen kabels die we nu gewend zijn. Een veilige werkomgeving is zeer belangrijk, je wilt namelijk niet dat er data van je bedrijf of werknemers op straat komen te liggen. 

Het is jammer dat het nog niet mogelijk is om overal een glasvezelkabel te kopen. Veel plekken in Nederland hebben nog geen mogelijkheid om gebruik te maken van glasvezel. Gemeenten zijn er wel hard mee bezig om het voor iedereen beschikbaar te krijgen. Hier gaat echter veel tijd overheen waardoor het nog wel een aantal jaar kan duren voordat een glasvezelkabel kopen voor iedereen mogelijk is. Voor nu zou je een kabel kunnen kopen maar nog niet gebruiken. Het verstandigst is om te wachten met de aankoop totdat het in jouw regio mogelijk is.

Hoeveel kost een glasvezelkabel kopen

Een glasvezelkabel kopen is vrij gemakkelijk en hoeft niet veel te kosten. Voor een paar tientjes kun je een kabel aanschaffen. Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor kwaliteit de kabel is. Sommige kabels zijn wat duurder omdat ze ook langer meegaan. De prijs kan ook hoger uitvallen wanneer je een wat langere kabel koopt. Sommige bedrijven verkopen glasvezelkabels per meter. Dan kun je zelf een lengte bestellen en dan betaal je bijvoorbeeld 3 euro per meter. Dit is ideaal voor de bedrijven die op maat gemaakte kabels nodig hebben. Als je een kabel van 7 meter nodig hebt en je koopt er 1 van 10 meter, dan hou je 3 meter over. Dit kost extra geld en kan ook nog eens slordig in je pand liggen. Een op maat gemaakte kabel is dan meer geschikt.