Site Loader

Ben je op zoek naar een manier om sneller internet te hebben in huis? Dan is het eens goed om te kijken naar je huidige internetkabels die door het huis liggen. Als je nog oude internetkabels hebt zoals ADSL-kabels of Coaxkabels dan kan het goed zijn dat deze zorgen dat de snelheid van je internet binnen omlaag gaat. Door glasvezelkabel te kopen zorg je voor een sneller netwerk, omdat deze de informatie sneller verstuurd. Daarnaast zal het bereik van je internet ook beter zijn omdat een glasvezelkabel het signaal minder afzwakt.

De werking van een glasvezelkabel

Een glasvezelkabel is gemaakt van vezels van glas zoals de naam al zegt. Deze vezels bestaan uit op elkaar geperst glas waar een lichtsignaal door wordt gestuurd. Dit lichtsignaal weerkaatst tegen de randen van de vezel in een schuine lijn om zo van punt A naar punt B te geraken. Het lichtsignaal is vertaalde informatie die vanuit een server jouw kant op wordt gestuurd en wat uiteindelijk wordt vertaald door de computer. Deze vertaling gebeurt in je internetkaart die in je moederbord zit. Hierdoor kan het op de juiste manier worden weergegeven op je beeldscherm en kun jij lezen en klikken wat je wilt.

Andere redenen om een glasvezelkabel te kopen

Naast dat je internet er sneller van wordt zorgt een glasvezelkabel er ook voor dat je meerdere apparaten makkelijk en snel aan kunt sluiten op jouw netwerk. Dus naast een pc ook een spelcomputer, telefoon en een beveiligingssysteem. Zo zorg je ervoor dat al je apparaten zijn aangesloten op het juiste netwerk en ze jou van genoeg informatie kunnen voorzien.

Ook is het aanleggen van glasvezel goedkoper dan het aanleggen van coaxkabels.

Een glasvezelkabel kopen zorgt ervoor dat jouw huis en je bedrijf klaar zijn voor de toekomst waarin data en dataoverdracht nog een grotere rol gaan spelen als dat het momenteel doet. Denk aan koelkasten die zijn verbonden met het internet en op afstand bedienen van je verwarming en licht.