Site Loader

De bermen langs de weg worden erg goed onderhouden. Misschien is het u wel eens opgevallen maar eens in de zoveel tijd worden deze bermen gesnoeid. Dit zorgt voor het zicht niet belemmerd wordt en het duidelijk is waar bijvoorbeeld de sloot is. Daarnaast is het gevaarlijk als de berm te hoog is, omdat dit bestuurders niet helpt bij het stoppen in de berm. Hierdoor worden om de zoveel tijd de bermen kort gesnoeid. Dit wordt geregeld vanuit de gemeenten maar uitgevoerd door verschillende bedrijven. Het is belangrijk dat hier goede machines voor gebruikt worden. Een klepelmaaier is een geschikte machine voor het maaien van de berm.

 

Wat is een klepelmaaier?

Een klepelmaaier is een machine met een enorme kracht. De maaier heeft veel vermogen en is dus erg geschikt om grove planten en bermen helemaal glad te maken. Doordat er in de berm vaak ook voorwerpen liggen als plastic, blikjes of andere obstakels, kan het erg lastig zijn om dit te maaien. De klepelmaaier heeft hier echter geen problemen mee. Door het grote vermogen van de machine, maakt dit dus niet uit. De klepelmaaier bestaat uit verschillende klepels. Dit zijn ronddraaiende cilinders die door het draaien het gras en andere planten helemaal kort snoeien. Vervolgens wordt deze begroeiing er aan de achterzijde van de machine weer uitgeworpen of opgevangen. De plantenresten zorgen ervoor dat de bodem voeding rijk blijft. Dit zorgt uiteindelijk weer voor nieuwe begroeiing van andere planten.

 

Het assortiment

De klepelmaaier is er in veel verschillende soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zijklepelmaaier, vlakklepelmaaier, armklepelmaaier, maai-laad combinatie en driedelige klepelmaaiers. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een nieuwe machine aan te schaffen maar in de meeste gevallen is het voordeliger om voor een occasion te kiezen. Dit is een tweedehands machine. Aan deze machines mankeert daarentegen niets. Ze zijn al enkele keren gebruikt maar dit maakt voor u helemaal geen verschil.