Site Loader

Littekens kunnen mensen onzeker maken. Zeker als deze littekens op opvallende plekken op je huid zitten, kunnen ze zich hier erg aan storen. Een litteken kan door allerlei verschillende manieren ontstaan. Het kan bijvoorbeeld door puistjes komen of door een diepe wond in je huid die niet volledig meer hersteld. Gelukkig zijn de technieken van tegenwoordig zo professioneel dat deze je littekens kunnen herstellen, zonder dat het enige schade achterlaat. Met een litteken behandeling kun je ervoor zorgen dat je huid binnen korte tijd weer de oude is. Lees hieronder meer over hoe deze behandeling in zijn werking gaat.

 

Hoe werkt de litteken behandeling?

De belangrijkste onderdeel van deze behandeling is het laseren. De laser maakt kleine gaatjes in de huid. Dit zorgt voor stimulering van de huid om nieuwe cellen aan te maken. Hierdoor zal het litteken langzamerhand verdwijnen. Als het litteken erg groot is of moeilijker te behandelen is met alleen laserlicht, is er een specialere behandeling nodig. Bij deze behandeling begin je met speciale injecties. Vervolgens ga je laseren. Doordat je poriƫn nog meer openen tijdens het laseren, zorgt dit ervoor dat de injecties extra goed worden opgenomen. Vroeger dacht men dat het litteken weggesneden kon worden. Dit werkt juist averechts omdat je dan weer de huid aantast. Het is natuurlijk wel belangrijk dat er meerdere laserbehandelingen gedaan worden. Er worden ongeveer 4 tot 6 behandelingen aangeraden.

 

Verwacht resultaat

Er wordt verwacht dat je na deze behandelingen zeker resultaat zult zien. Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe erg uw litteken is. Voor de litteken behandeling zal de huid therapeut dit uitgebreid met je bespreken. Ze zullen jouw litteken bekijken en aan de hand hiervan een behandelplan samenstellen met het te verwachten resultaat. Het wil niet zeggen dat je meteen resultaat zult zien. Bij sommige littekens duurt het veel langer voordat ze na de behandelingen eindelijk zijn weggevaagd.