Site Loader
Autoschade zelf betalen

Bij het aanschaffen van een auto heb je één zekerheid: je bent verplicht bij de wet om je auto te verzekeren. Dit betreft minimaal een WA-verzekering. Hierdoor ben je verzekerd wanneer je een ongeluk veroorzaakt waarbij je schade aan de auto van een ander veroorzaakt. Je kan er voor kiezen om je auto daarnaast nog casco- of WA te verzekeren. Hierbij ben je ook verzekerd voor de schade aan je eigen auto. Dit kan je laten uitkeren door de verzekering. Maar soms is autoschade zelf betalen veel verstandiger. In dit artikel leggen we je uit waarom.

Wat er gebeurt als je de verzekering laat betalen

Een verzekering werkt eigenlijk vrij gemakkelijk. Je betaalt iedere maand een bedrag om je auto te verzekeren. Van al deze bedragen die verschillende verzekeringnemers bij elkaar brengen, betaalt de verzekeraar de schade. Je hebt bij de hoogte van dit bedrag aan aantal dingen te kiezen. Een daarvan is je eigen risico. Je eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij een autoschade. Alles boven dit bedrag betaalt de verzekering. Hoe hoger je je eigen risico instelt, hoe lager jouw maandbedrag is. Je maandbedrag hangt ook af van de schadevrije jaren. Als je al een aantal jaar geen schade hebt gereden, waardoor de verzekering niets heeft hoeven uitkeren, belonen ze je hiervoor. Dit doen ze door het maandbedrag te verlagen. Wanneer je verzekering laat betalen voor jouw schade, brengen ze het maandbedrag natuurlijk weer omhoog. Autoschade zelf betalen voorkomt deze verhoging.

Wat moet ik kiezen: autoschade zelf betalen of verhalen?

Dat hangt volledig van jouw eigen situatie af. Heb je veel spaargeld op de bank en kan je wel wat missen? Dan kan een hoger eigen risico en een laag maandbedrag aantrekkelijk zijn. In dat geval kan je het ook de autoschade zelf betalen en je maandbedrag behouden. Heb je dit niet, dat kan je misschien beter de schade verhalen op de verzekering. Als je nog steeds twijfelt kan je contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies. Zo maak je altijd de beste keuze. Tel uit je winst!