Site Loader

Simpel gezegd zijn otoplastieken een vorm van bescherming voor je oren. Het voordeel van deze oordoppen is dat ze op maat gemaakt worden en daarom goed in de oren passen. Dit zorgt ervoor dat degene die ze draagt er geen last van krijgt. Goedkope bescherming zorgt er vaak voor dat ze niet heel de dag gedragen worden. Dit kan gehoorschade veroorzaken, zeker in luidruchtige werkplaatsen. Het is belangrijk om als werkgever stil te staan bij de gevolgen van gehoorbeschadiging. Zo zullen ze dus moeten investeren in deze otoplastieken om het tegen te gaan. Dit kan een hoop geld kosten, maar uiteindelijk is dat het allemaal waard. 

Er moet om de zoveel jaar een nieuwe meting van het oor gemaakt worden. Je oren verandert ieder jaar langzaam van vorm. De oordoppen zullen dus na een aantal jaar niet meer lekker zitten.

Hoeveel kosten otoplastieken

Doordat er om de zoveel jaar nieuwe otoplastieken aangeschaft moeten worden kan het een duur geintje worden voor de werkgever. De oordoppen zullen ongeveer tussen de 50 en de 150 euro per paar kosten. Het opmeten van de oren zal het meeste geld kosten. Als je 10 werknemers hebt lopen is dat gemiddeld duizend euro per 3 tot 5 jaar. Dit is een flinke bak met geld. Er moet daarom goed gekeken worden naar het geluid wat veroorzaakt wordt in de werkplaats. Het is misschien zelfs mogelijk om het geluid te verminderen waardoor er geen otoplastieken meer nodig zijn. Het geluid verminderen kost uiteindelijk ook geld. Het is aan de werkgever om te berekenen wat het goedkoopste voor de organisatie. Er zullen vast ook bedrijven zijn die hier gespecialiseerd in zijn.