Site Loader
pigtails

De online wereld blijft maar groeien. Er komen steeds meer mogelijkheden voor organisaties en bedrijven. Er worden dan ook steeds meer producten en diensten via het internet aangeboden. Zeker met de komst van Virtual Reality worden ook steeds meer offline diensten verplaatst naar online. Het is hiervoor belangrijk dat het internet snel en voldoende werkt. Als het veel hapert en steeds vastloopt, kan dit veel problemen veroorzaken. Voor bedrijven kan dit ervoor zorgen dat klanten weglopen. Tegenwoordig wordt er bij nieuwe wijken en nieuwe organisaties meteen glasvezel aangelegd. Dit is de vervanger voor de koperen kabel, dat voorheen het internet vervoerde. Om dit systeem aan te leggen zijn pigtails nodig.

 

Glasvezel en pigtails

Een glasvezel netwerk werkt als volgt. De kabel is extreem dun. Hierdoor kunnen gegevens in korte tijd doorgegeven worden. Het laserlicht wordt heel snel aan en uit gezet. Hierdoor wordt de data verplaatst. Er zijn verschillende voordelen aan glasvezel. Het is dé vervanger voor de koperen kabel. Met glasvezel wordt er een sneller netwerk gecreëerd. Het is stabiel en kan niet zomaar gehackt worden. Dit komt doordat het netwerk niet gevoelig is voor externe magnetische velden. Hackers maken dus geen schijn van kans. Voor het aanleggen van een glasvezel verbinding zijn pigtails nodig. Een pigtail is een kabel die aan één zijde zijn afgewerkt met een glasvezel connector. Ze kunnen dus aangebracht worden op het glasvezel.

 

Soorten pigtails

Er zijn verschillende soorten van de pigtails. Deze luiden als volgt: Pigtail SC, de pigtail LC, pigtail ST en de Pigtail E2000. Iedere pigtail heeft zo zijn eigen mogelijkheden. Er zijn verschillende soorten modes voor het glasvezel. Je hebt de single mode voor lange afstanden en de multi mode voor korte afstanden. Het hangt er dan ook vanaf welke mode je hebt, welke pigtail voor jou geschikt is. Als je hier niet uitkomt, kun je natuurlijk altijd de hulp van een expert inschakelen.