Site Loader

De watersport heeft een steeds grotere rol in ons land. In Nederland is er veel ruimte om te varen, en dit is dan ook een leuke hobby om te volgen. Steeds meer Nederlanders hebben dan ook een eigen sloep of boot waar zij met alle plezier het water mee opgaan. Deze mensen zijn vaak in het dagelijks leven druk met hun boot en zijn dan ook echt hobbyisten. In de zomer wordt er met de boot gevaren, en in de winter is er voornamelijk ruimte voor onderhoud. Het onderhoud neemt vaak een hoop werk in en dit proces wordt voornamelijk belicht in dit artikel. Een grote schoonmaak maar ook bijvoorbeeld een nieuw laagje schilderen behoort vaak tot de mogelijkheden. In het laatste geval kan er epifanes verf worden aangeschaft! Wat is dit precies?

 

Epifanes verf – de beschildering

Het onderhoud aan de boot vindt dus voornamelijk plaats in het najaar en in de winter. De boot heeft net een zwaar zomerseizoen achter de rug en heeft wel een nieuw likje nodig. Ook het klaarmaken voor het nieuwe seizoen vangt op dat moment aan. Een populaire keuze wat betreft de beschildering is de epifanes verf. Deze jachtlak is niet meer weg te denken uit de watersport en in de categorie boten. Er zijn veel verschillende opties binnen deze verfsoort. Je hebt bijvoorbeeld verdunners, jachtlak of de waterlijnverf. Deze vallen ook allemaal binnen een andere prijsklasse. Het is dus volledig afhankelijk wat jouw boot precies nodig heeft en wat je nog in huis hebt.

 

Iedere ondergrond

De ondergrond is heel erg bepalend voor de productkeuze en dus ook het gehele uiterlijk en onderhoud van jouw boot. Deze soort is geschikt voor alle soorten ondergronden, van hout tot staal. Vaak wordt er ook onderscheid gemaakt tussen de laag die zich onderwater bevindt en de laag die zich buiten het water bevindt.