Site Loader

Parkeerschade is een van de meest voorkomende vormen van autoschade. Het is ook erg vervelend om het te hebben. Maar welke vormen van parkeerschade zijn er allemaal en hoe los je het op? In dit artikel leer je alles over autoschade en hoe je ze kan voorkomen!

Vormen van schade

Parkeerschade kan in veel vormen optreden. Van deukjes zo groot als een zoutkorrel tot pingpong bal. En ook in krasjes is veel variatie. Van lichte krasjes die makkelijk gepolijst kunnen worden tot diepere gleuven die opnieuw gespoten moeten worden. En het ergste van alles is nog dat je er zelf als eigenaar van de auto niets aan kunt doen. Wanneer de auto geparkeerd staat op de parkeerplaats lopen mensen en dieren tegen de auto aan waardoor de schade kan ontstaan. Zelfs een hagelbui kan zorgen voor flinke deuken.

De schade repareren

Voor het repareren van autoschade kun je altijd snel en makkelijk terecht bij een garage bij jou in de buurt. We gaan direct aan de slag en binnen een paar uur kun je weer verder rijden alsof er niets is gebeurt.

Hoe voorkom je deze schade?

De beste manier voor het voorkomen van parkeerschade is door de auto op een privé parkeerplaats te zetten. Op die manier verminder je het aantal mensen wat langs de auto loopt en verminder je de kans op schade. De enige manier om parkeerschade helemaal te voorkomen is door de auto ergens binnen te zetten. Een plek waar mensen en dieren niet zomaar kunnen komen en waar het niet beschadigd kan worden door heftige buien wanneer de auto buiten staat. Stel dat je dit niet hebt, dan is het aan te raden een camera voor de deur te plaatsen die filmt wat er met de auto gebeurt. Op die manier kun je altijd met bewijs aankloppen bij de verzekering.